Sienibolognese

  • 400-500 g Innalanmäentilan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 pientä porkkanaa
  • 2-3 rkl punaviinietikkaa
  • loraus balsamicoa
  • reilu 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1-2 tl sokeria
  • reilu 3 dl lihalientä tai vettä
  • iso kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • spagettia
  • raastettua parmesania

Laita kuivatut sienet likoamaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutio pieneksi. Laita kasvikset pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää mukaan punaviinietikka ja balsamico ja anna kiehahtaa. Lisää mukaan tomaattimurska ja puolet lihaliemestä tai vedestä. Lisää myös sokeri. Anna kiehua 10-15 minuuttia.

Ruskista sillä välin jauheliha toisella pannulla tilkassa öljyä. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja lisää kastikkeeseen. Valuta sienet ja lisää myös ne kastikkeen sekaan. Lisää tarvittaessa lihalientä tai vettä. Keitä kastiketta kasaan vielä noin 10 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista koostumus: jos kastike on liian löysää, keitä vielä hetki ja jos taas liian paksua, lisää hiukan lihalientä tai vettä. Tarjoile al denteksi keitetyn spagetin ja parmesanraasteen kanssa.